Den Haag voor kinderen

Voor kinderen is het leuk om kennis te maken met de levende historie in Den Haag. En de route van de Glazen Koets op Prinsjesdag te zien.

Wat gaan we doen?

Ook als kind was ik gegrepen door geschiedenis. Tijdens deze wandeling door Den Haag laat ik uw kinderen delen in mijn enthousiasme.
Ze horen het verhaal van graven, prinsen, koningen en paleizen. Ik laat ze de route van Prinsjesdag zien en ik leg ze uit wat er de rest van het jaar op het Binnenhof gebeurt.

Jacqueline Alders

Uw stadsgids

Voor een informatieve én leuke rondleiding moet u bij mij zijn. U kunt kiezen uit diverse thema’s of we maken een route op maat. Ik houd altijd rekening met wat de deelnemers interesseert. Omdat iedere groep anders is, beleven u en uw gasten Den Haag op een unieke manier! 

Hoe lang

2 uur / 1,5 uur / 1 uur

Wat kost het

€16,= / €14 / €11,50 per persoon – min. 6 personen. U kunt ook met minder dan 6 personen deelnemen, u betaalt dan wel voor 6.

Start- en eindpunt

Kan ik in overleg met u vaststellen

Taal

Nederlands

Maak het nog leuker

Mijn stadswandelingen en fietstours zijn uitstekend te combineren met een lunch, high tea borrel of diner in een van de vele gezellige horecagelegenheden in Den Haag en Scheveningen. Ik adviseer u hierbij graag.

Aanvraag (of bel mij: 06 31 64 87 07)
Martijn
Rotterdam

Wij hebben afgelopen zaterdag een rondleiding door Den Haag gedaan met Jacqueline met mijn moeder en onze kinderen van 12 en 15. Het was een tour die voor alle leeftijden leuk is en een absolute aanrader.

Erinrose Velthuis
USA

We had a wonderful bike tour when we visited The Hague a little bit ago. There were four of us, which included two young teenage boys, and we all enjoyed the tour that combined history with exercise. Highly recommend!

Kim
Breda

Samen met onze kinderen (6, 8, 10 jaar) een rondleiding gekregen van Jacqueline door binnenstad Den Haag. Kinderen vonden het echt heel leuk en ook wij hebben genoten en nieuwe dingen gehoord. Het binnenhof met de ministers (nou ja, eigenlijk hun auto’s) vonden ze heel interessant, mede ook door onze gids die taal sprak van de kinderen en het heel interactief maakte. Het geheime poortje en naam van 1 gebouw zijn ons daarnaast het meeste bijgebleven. Welke naam? Om daar achter te komen moet je echt op pad met Jacqueline.

Gea
Helmond

Wat hebben wij een interessante wandeling gehad door Den Haag. Jacqueline weet veel en boeiend te vertellen. Ons zoontje van 8 jaar vond het ook erg leuk en vroeg regelmatig... hoe lang duurt het nog want ik vind dit zo leuk....
Als wij weer eens in Den Haag zijn gaan we zeker nog een keer met Jacqueline op pad.

Familie Kemps
Olmen, België

We hebben een fietstoer gedaan door Den Haag. We wisten niet veel van de Nederlandse geschiedenis. Het leuke was dat Jacqueline onze kinderen van 11 en 13 er goed bij wist te betrekken. En ze legde verbanden met de Belgische geschiedenis. Ze hebben meer onthouden van een stad dan na enig ander bezoek. En ze gingen oma en opa vertellen over wat ze gehoord hadden. Ze hadden onthouden: de Willems, het paleis, de stevige koningin uit de oorlog, het Haagse snoepje, de schippersvrouw, het vredespaleis, het hondje en de gekleurde platen op de vijver. We kunnen een rondleiding door Jacqueline zeker aanbevelen. Na 2 uur fietsen kwamen we aan bij de zee waar de kinderen (en wij) nog een mooie namiddag hadden.

Scroll naar top