Den Haag voor kinderen

Voor kinderen is het leuk om kennis te maken met de levende historie in Den Haag. En de route van de Glazen Koets op Prinsjesdag te zien. Vraag aan!

Wat gaan we doen

Ik ben Stadsgids Jacqueline Alders. Ook als kind was ik gegrepen door geschiedenis. Tijdens deze wandeling door Den Haag laat ik uw kinderen delen in mijn enthousiasme.

Ze horen het verhaal van graven, prinsen, koningen en paleizen. Ik laat ze de route van Prinsjesdag zien en ik leg ze uit wat er de rest van het jaar op het Binnenhof gebeurt.

Maak het nog leuker

U maakt de Haagse beleving van u en uw kinderen compleet als u ze na afloop trakteert op iets lekkers in een van de vele eet- en drinkgelegenheden. In de binnenstad of aan het strand.
Ik adviseer u hierbij graag.

 • Waar

  Binnenstad Den Haag

 • Hoe lang

  1 uur

 • Wat kost 't

  €9,= per persoon – min. 6 personen. U kunt ook met minder dan 6 personen deelnemen, u betaalt dan wel voor 6

 • Type wandeling

  Stadswandeling

 • Start- en eindpunt

  Kan ik in overleg met u vaststellen

Aanvraag wandeling Den Haag voor kinderen

Wat anderen er van vonden

Kim
Breda

Samen met onze kinderen (6, 8, 10 jaar) een rondleiding gekregen van Jacqueline door binnenstad Den Haag. Kinderen vonden het echt heel leuk en ook wij hebben genoten en nieuwe dingen gehoord. Het binnenhof met de ministers (nou ja, eigenlijk hun auto’s) vonden ze heel interessant, mede ook door onze gids die taal sprak van de kinderen en het heel interactief maakte. Het geheime poortje en naam van 1 gebouw zijn ons daarnaast het meeste bijgebleven. Welke naam? Om daar achter te komen moet je echt op pad met Jacqueline.

Gea
Helmond

Wat hebben wij een interessante wandeling gehad door Den Haag. Jacqueline weet veel en boeiend te vertellen. Ons zoontje van 8 jaar vond het ook erg leuk en vroeg regelmatig... hoe lang duurt het nog want ik vind dit zo leuk....
Als wij weer eens in Den Haag zijn gaan we zeker nog een keer met Jacqueline op pad.

Familie Kemps
Olmen, België

We hebben een fietstoer gedaan door Den Haag. We wisten niet veel van de Nederlandse geschiedenis. Het leuke was dat Jacqueline onze kinderen van 11 en 13 er goed bij wist te betrekken. En ze legde verbanden met de Belgische geschiedenis. Ze hebben meer onthouden van een stad dan na enig ander bezoek. En ze gingen oma en opa vertellen over wat ze gehoord hadden. Ze hadden onthouden: de Willems, het paleis, de stevige koningin uit de oorlog, het Haagse snoepje, de schippersvrouw, het vredespaleis, het hondje en de gekleurde platen op de vijver. We kunnen een rondleiding door Jacqueline zeker aanbevelen. Na 2 uur fietsen kwamen we aan bij de zee waar de kinderen (en wij) nog een mooie namiddag hadden.

Scroll naar top

Send this to a friend