Stadswandelingen door Den Haag

Haagse Hoogtepunten

Het Binnenhof, het Lange Voorhout, Paleis Noordeinde: bekend van radio en televisie. Maar bent u er zelf wel eens (echt) geweest? Hoor het verhaal achter de Haagse iconen.

Meer info

Haagse Topvrouwen

Regeren is vaak een zaak van mannen. Maar achter iedere succesvolle man staat een vrouw. En er zijn in Den Haag de nodige zelfstandige, eigenzinnige en boeiende vrouwen (geweest).

Meer info

Den Haag in WOII

Den Haag is sterk geraakt door de Tweede Wereldoorlog. De Duitse bestuursorganisaties vestigden zich in de stad. De Joodse inwoners zijn vervolgd en afgevoerd. U hoort en ziet dit indrukwekkende verhaal.

Meer info

Art Nouveau en Art Deco

Aan het einde van de 19e eeuw kwam een nieuwe kunststroming op gang: de Art Nouveau. In de Haagse binnenstad zijn pareltjes van deze architectuur te bekijken. En ook van de Art Deco, de architectuur die tussen de wereldoorlogen veel werd toegepast.

Meer info

Den Haag voor kinderen

Voor kinderen is het leuk om kennis te maken met de levende historie in Den Haag. En de route van de Glazen Koets op Prinsjesdag te zien.
Deze wandeling duurt 1 uur en het tarief per persoon is €9,=

Meer info

Kijk Omhoog

U loopt door de stad, u winkelt, u gaat uit .. maar kijkt u wel eens omhoog? Ik nodig u uit uw hoofd in uw nek te leggen en te kijken naar al het moois dat boven ooghoogte te zien is.

Meer info

Haagse Historie

Van hof en dorp: Den Haag is ontstaan als recreatieve voorziening: jachtgebied voor de Graven van Holland. Maar al gauw was het niet alleen spelen, maar ook werken.

Meer info

Poëziewandeling

In en over Den Haag is veel mooie en leuke poëzie geschreven. Ik vertel u over diverse plekken, draag voor en met hulp van de dichters geef ik u een nieuwe kijk op de stad.

Contact

Oranjewandeling

’s Gravenhage was de tuin van de graaf. Daarna kwamen prinsen en prinsessen. Sinds 200 jaar hebben we koningen en koninginnen. Ik leid u langs de plekken waar ze waren en nog steeds zijn

Meer info

Willemspark

Op en rondom het Plein 1813 is veel te genieten. Statige lanen, indrukwekkende panden en monumenten. Een deel van Den Haag met een koninklijke geschiedenis en uitstraling.

Meer info

Hagenaars en hun eten en drinken

Het is fascinerend om te zien hoe we door de eeuwen heen hebben gegeten en gedronken. En te horen hoe technische en maatschappelijke ontwikkelingen ons eetpatroon hebben veranderd. Ook in Den Haag!

Meer info

Als bovenstaande stadswandelingen voor u worden gepland geldt:
Duur: 2 uur
Prijs: €15,= per persoon
Voor bedrijven en instellingen komt de BTW erbij.
Minimaal aantal deelnemers: 6
U kunt ook met minder dan 6 personen wandelen, dan betaalt u wel voor 6.
Het is ook mogelijk om met u een privétour / op maat gemaakt programma af te spreken. Contact