Van stad en zee

Stad en zee, Den Haag en Scheveningen: apart en toch samen. We fietsen door de historische binnenstad van Den Haag naar de badplaats en het dorp Scheveningen. En de zee natuurlijk!

Wat gaan we doen?

Tijdens deze fietstour door Den Haag en Scheveningen laat ik u de mooie en interessante plekken en gebouwen zien. Ik vertel u over de historie, de architectuur en over de mensen die in Den Haag en Scheveningen woonden en werkten. En u ervaart, net als de inwoners, wat een mooie, groene stad Den Haag is.

Jacqueline Alders

Uw stadsgids

Voor een informatieve én leuke rondleiding moet u bij mij zijn. U kunt kiezen uit diverse thema’s of we maken een route op maat. Ik houd altijd rekening met wat de deelnemers interesseert. Omdat iedere groep anders is, beleven u en uw gasten Den Haag op een unieke manier! 

Hoe lang

2,5 uur / 2 uur

Wat kost het

€20,00 / €17,50 per persoon – min. 6 personen. U kunt ook met minder dan 6 personen deelnemen, u betaalt dan wel voor 6

Start- en eindpunt

Kan ik in overleg met u vaststellen

Taal

Nederlands

Fiets

De prijzen zijn exclusief eventuele fietshuur. Ik heb voor u een overzicht van fietsverhuurders.

Maak het nog leuker

Mijn stadswandelingen en fietstours zijn uitstekend te combineren met een lunch, high tea borrel of diner in een van de vele gezellige horecagelegenheden in Den Haag en Scheveningen. Ik adviseer u hierbij graag.

Aanvraag (of bel mij: 06 31 64 87 07)

Wat vinden anderen:

P. [Peter] Gorissen
ROTTERDAM

Genietend van een prachtige oranje zon, hebben wij in Den Haag-Scheveningen deze maand onze familiedag gevierd. Onder leuke, sportieve en deskundige leiding van Jacqueline hebben we een speciale fietstoer gedaan. Na een korte wandeling in Scheveningen naar Den Haag centrum waar we langs diverse interessante gebouwen en paleizen werden gegidst. Tijdens de stops vertelde ze beeldend over de historie van de gebouwen en de vorige en huidige [koninklijke] eigenaren. Er werden groepsfoto's gemaakt die deze geslaagde Haagse tour onvergetelijk maken. Niet alleen de oranje zon ook de 'oranje verhalen' maakten onze familiedag bijzonder. Voor een ieder die Den Haag alleen van het beeldscherm of geschiedenisboek kent, is het zeker raadzaam en de moeite waard de ontdekkingstocht onder deskundige leiding van Jacqueline, te laten gidsen.

Familie Kemps
Olmen, België

We hebben een fietstoer gedaan door Den Haag. We wisten niet veel van de Nederlandse geschiedenis. Het leuke was dat Jacqueline onze kinderen van 11 en 13 er goed bij wist te betrekken. En ze legde verbanden met de Belgische geschiedenis. Ze hebben meer onthouden van een stad dan na enig ander bezoek. En ze gingen oma en opa vertellen over wat ze gehoord hadden. Ze hadden onthouden: de Willems, het paleis, de stevige koningin uit de oorlog, het Haagse snoepje, de schippersvrouw, het vredespaleis, het hondje en de gekleurde platen op de vijver. We kunnen een rondleiding door Jacqueline zeker aanbevelen. Na 2 uur fietsen kwamen we aan bij de zee waar de kinderen (en wij) nog een mooie namiddag hadden.

Riet van Winkel
Beringen, belgie

Het was een leuke, leerrijke ervaring om te worden begeleid door Jacqueline! En het hartelijke “maatje” was lekker meegenomen...

Hannie
Breskens

Vooraf telefonisch contact gehad en kon ik onze wensen (4 personen) kenbaar maken en zou Jacqueline dit in onze privétour verwerken.
En die tour was voor ons alle 4 helemaal geweldig. Jacqueline heeft een prettige, duidelijke stem, ze heeft daarnaast gevoel voor humor en kennis van zaken.
Het is overigens sowieso al heel leuk om door deze prachtige stad te fietsen, maar onder begeleiding met zo'n opgewekte, rustige en enthousiaste dame een absolute aanrader!
En of je nu een wandeling of een fietstour overweegt met deze vrouw.......mijn advies is zeker DOEN!!!!
Hannie

Désiré
Delfgauw

We hebben heel erg genoten van de fietstocht met gids Jacqueline door stad en langs zee. De tocht was persoonlijk afgestemd op ons groepje en dat maakte het niet alleen heel leerzaam, maar vooral ook heel leuk en gezellig ! Een absolute aanrader. Jacqueline, dank je wel !

Gerda
Zuidwolde Drenthe

Een rondleiding in Den Haag?
Kies dan voor Jacqueline Alders!
Waarom?
* ze heeft veel kennis
* ze geeft leuke tips
* ze communiceert geweldig vooraf
* ze anticipeert fijn op de groep
* ze is heel attent
* ze vertelt met veel enthousiasme
* ze “doet t gewoon super leuk”

Voor ons familiegroepje had ze zelfs voor de jarigen een presentje op het Binnenhof .... verrassing ...!!

Chris Van Hout
Belgie

Het was een superfijne ervaring om met Jacqueline door Den Haag te fietsen.
We hadden geluk met het weer. Heldere uitleg en heel gezellig.

Erinrose Velthuis
USA

We had a wonderful bike tour when we visited The Hague a little bit ago. There were four of us, which included two young teenage boys, and we all enjoyed the tour that combined history with exercise. Highly recommend!

Scroll naar top