Willemspark & Archipel Den Haag

Op en rondom het Plein 1813 en het Bankaplein is veel te genieten. Statige lanen, indrukwekkende panden en monumenten. Een deel van Den Haag met een koninklijke geschiedenis en uitstraling. En met hofjes en de echo van Couperus. Vraag aan!

Wat gaan we doen

Ik ben Stadsgids Jacqueline Alders. Tijdens deze wandeling door het Willemspark en de Archipelbuurt in Den Haag laat ik u de mooie lanen, straten, gebouwen en monumenten zien. En we nemen een kijkje in de hofjes en gaan terug naar het einde van de 19e eeuw.

Ik vertel u over de historie, de architectuur en over de mensen die hun stempel drukten op dit bijzondere deel van Den Haag.

Maak het nog leuker

Deze wandeling is uitstekend te combineren met een lunch, borrel of diner in een van de statige panden in het Willemspark of een van de leuke horecagelegenheden in de Archipelbuurt.
Ik adviseer u hierbij graag.

 • Waar

  Willemspark en Archipel Den Haag

 • Hoe lang

  2 uur

 • Wat kost 't

  €15,= per persoon – min. 6 personen. U kunt ook met minder dan 6 personen deelnemen, u betaalt dan wel voor 6

 • Type wandeling

  Stadswandeling

 • Start- en eindpunt

  Kan ik in overleg met u vaststellen

Aanvraag wandeling Willemspark Den Haag of bel mij 06 31 64807

Wat anderen er van vonden

Ton en Riet Wijen
Oegstgeest

Wij zijn trouwe bezoekers van den Haag en dachten den Haag al goed te kennen. Tijdens de excursie Willemspark en Archipel, waar wij regelmatig wandelden, kregen wij door de uitleg en verhalen een verrassend nieuwe kijk op deze omgeving. Ons werd gewezen op details en bezienswaardigheden waar wij voorheen klakkeloos aan voorbij liepen. Alle lof voor Jacqueline die op zeer duidelijke en humoristische toon ons wist blijven te boeien. Wij zullen zeer zeker vaker van haar diensten gebruik gaan maken.

Scroll naar top

Send this to a friend