Anderen delen hun ervaringen

Jacqueline van der Hofstede (Lions Club Ankum Leonarta)
Bippen, Niedersachsen, Duitsland

Van mij krijg je een 10, Jacqueline! We hebben met z'n allen genoten van je rondleiding met heel veel wetenswaardigheden, die je op een leuke manier vertelde. Mooi ook dat je de vaart erin hield, anders waren we niet ver gekomen. Er was overal zo veel te zien. Geweldig ook dat je alles in het Duits vertelde.
Kortom: één en al lof!

S van der B
Leiden

Wij hebben deelgenomen aan de wandeling waarbij winkelarchitectuur in Den Haag centraal stond. We hebben een fijne avond gehad waarbij we de stad eens op een andere manier hebben bekeken. De gids heeft ons op een duidelijke manier gewezen op de verschillende bouwstijlen in de stad, maar wist ook allerlei kleine weetjes over de specifieke gebouwen zelf te vertellen. We hebben veel geleerd in 1,5 uur tijd. Die kennis nemen we weer mee als we op bezoek gaan in andere steden. Hartelijk dank daarvoor!

Martijn
Rotterdam

Wij hebben afgelopen zaterdag een rondleiding door Den Haag gedaan met Jacqueline met mijn moeder en onze kinderen van 12 en 15. Het was een tour die voor alle leeftijden leuk is en een absolute aanrader.

Els M. van den Broek
Den Haag

Wandelen in het centrum van Den Haag NA sluitingstijd, wat een rust, wat een ervaring.
Je ziet ZO veel meer en dan olv een kundige gids... een AANRADER. Geweldig om je stad zo weer beter - en van een andere kant, nl veel omhoog kijken voor geveldetails - te leren kennen.

Els M. van den Broek
Den Haag

Fietsen langs Haagse kerken, een bijzondere ervaring, met gids Jacqueline op plekken geweest die ik nog niet kende
Jacqueline is een geweldige gids die uitgebreid en met enthousiasme over veel onderwerpen weet te vertellen
en de afsluiting met privérondleiding in de Antonius Abt kerk was het kersje nee de kers op de taart.
Kortom: een aanrader

Alla
Den Haag

Ik ben erg dankbaar voor mijn deelname aan de excursie 'Art Nouveau’. Ondanks dat ik erg geïnteresseerd ben in dit onderwerp heb ik zoveel nieuwe dingen gehoord en gezien. Ten zeerste aanbevolen!

Hein Snijders
Rotterdam

Gisteren een "privé rondleiding" gehad met mijn dochter. Ben in Den Haag geboren en heb daar tot mijn studententijd gewoond (en ook mijn dochter heeft er een paar jaar gewoond) maar door de brede kennis van Jacqueline en haar enthousiasme (en niet te vergeten haar gevoel voor humor) hebben we werkelijk een memorabele middag gehad. Bijzonder was ook dat Jacqueline haar rondleiding op onze persoonlijke wensen had afgestemd. Een aanrader!

Melanie van van Zweeden Pennings
Den Haag

Gisteren samen met 8 anderen genoten van je boeiende verhalen over de stad in de 2e wereldoorlog bij de excursie door het centrum. Tot ziens

Erinrose Velthuis
USA

We had a wonderful bike tour when we visited The Hague a little bit ago. There were four of us, which included two young teenage boys, and we all enjoyed the tour that combined history with exercise. Highly recommend!

Maarten
Rijswijk

Enthousiast, goed geregeld, kennis van zaken, humor. Kortom: Top!

Kim
Breda

Samen met onze kinderen (6, 8, 10 jaar) een rondleiding gekregen van Jacqueline door binnenstad Den Haag. Kinderen vonden het echt heel leuk en ook wij hebben genoten en nieuwe dingen gehoord. Het binnenhof met de ministers (nou ja, eigenlijk hun auto’s) vonden ze heel interessant, mede ook door onze gids die taal sprak van de kinderen en het heel interactief maakte. Het geheime poortje en naam van 1 gebouw zijn ons daarnaast het meeste bijgebleven. Welke naam? Om daar achter te komen moet je echt op pad met Jacqueline.

Lydie
Lage Zwaluwe

Geweldige rondleiding door de Joodse Wijk van Den Haag. Heel gaaf. Wat kan Jacqueline ontzettend leuk vertellen, ze weet giga veel, maakt mooie routes. Ik heb 10 jaar in Den Haag gewoond, maar dit alles nooit geweten of gezien. Ik heb er van genoten. Helemaal top!

Gea
Helmond

Wat hebben wij een interessante wandeling gehad door Den Haag. Jacqueline weet veel en boeiend te vertellen. Ons zoontje van 8 jaar vond het ook erg leuk en vroeg regelmatig... hoe lang duurt het nog want ik vind dit zo leuk....
Als wij weer eens in Den Haag zijn gaan we zeker nog een keer met Jacqueline op pad.

Chris Van Hout
Belgie

Het was een superfijne ervaring om met Jacqueline door Den Haag te fietsen.
We hadden geluk met het weer. Heldere uitleg en heel gezellig.

Gerda
Zuidwolde Drenthe

Een rondleiding in Den Haag?
Kies dan voor Jacqueline Alders!
Waarom?
* ze heeft veel kennis
* ze geeft leuke tips
* ze communiceert geweldig vooraf
* ze anticipeert fijn op de groep
* ze is heel attent
* ze vertelt met veel enthousiasme
* ze “doet t gewoon super leuk”

Voor ons familiegroepje had ze zelfs voor de jarigen een presentje op het Binnenhof .... verrassing ...!!

Ans
Harderwijk

Wij waren met een vriendengroep een nachtje in Den Haag. Vanwege het mooie weer hebben we Jacqueline gevraagd om een rondleiding door Den Haag met als eindbestemming Scheveningen. Jacqueline is een enthousiaste vrouw die veel weet te vertellen over Den Haag. Je kan samen overleggen wat je eigen wens is en daar wordt de rondleiding op aangepast. Zeker een aanrader!

Ferdi Jonkman
Naarden

Jacqueline heeft ons - een groepje van 4 - met andere ogen naar Den Haag laten kijken. Was erg informatief, maar ook heel plezierig. Een aanrader voor eigenlijk elke nieuwsgierige Nederlander!

Elly Pellekoorn
Voorhout

Beste Jacqueline,
Hierbij een review van mijn kant op de fantastische stadswandeling (eind oktober) die wij hebben mogen maken onder uw bezielende leiding. Het betrof een reünie met Haagse, maar ook niet-Haagse familieleden. We zijn begonnen met een heerlijke ontvangst in Dudok, koffie met de befaamde Dudok-appeltaart. Deze entree hadden wij zelf gereserveerd, maar was naast plek van samenkomst voor onze familieleden ook de plaats waar u zich aan de groep toevoegde.
Vanaf deze handige, centrale locatie zijn we via de Tweede Kamer en Het Binnenhof - met uiteraard daarbij alle tekst en uitleg van uw kant, ook nieuwe wetenswaardigheden voor de geboren Hagenaars in deze groep (!!) - langs de Hofvijver gelopen. Daarna ging de wandeling verder over het Lange Voorhout, Kneuterdijk, door de Heulstraat om bij het werkpaleis van koning Willem-Alexander en natuurlijk het standbeeld van koningin Wilhelmina eveneens alle informatie te krijgen en ook vragen te krijgen én te beantwoorden. Goed bezien liepen wij die middag de route van de Gouden Koets, maar dan op de weg terug na de jaarlijkse troonrede: van Ridderzaal naar werkpaleis. De wandeling van circa 1,5 uur in een prachtig zonnig decor is afgerond met bezichtiging van enkele kleine, smalle straten vanaf het Noordeinde, via de Jacobskerk, het oude stadhuis en uiteindelijk de Passage.
U bracht ons aan het einde van de tour naar het door ons gereserveerde restaurant, midden in de binnenstad. Hier nam u afscheid van ons en wij onder dankzegging aan u. Dat laatste wil ik hierbij nogmaals herhalen: het was grandioos. Iedereen heeft de wandeling onder uw begeleiding met tekst en uitleg als een heel fijne, waardevolle groepsactiviteit ervaren. Heel veel dank. Wij zeggen het voort!

Hartelijke groet en wellicht tot ziens bij een volgende wandeling!

Le Roy Antonia
Nazareth België

We waren met 12 vrienden op bezoek in Den Haag. We hebben een zeer boeiende en gevarieerde rondleiding gekregen met heel wat weetjes en achtergrondinformatie.
Zeker aan te bevelen. Heel professioneel gebracht en op een aangename manier.

Désiré
Delfgauw

We hebben heel erg genoten van de fietstocht met gids Jacqueline door stad en langs zee. De tocht was persoonlijk afgestemd op ons groepje en dat maakte het niet alleen heel leerzaam, maar vooral ook heel leuk en gezellig ! Een absolute aanrader. Jacqueline, dank je wel !

Hannie
Breskens

Vooraf telefonisch contact gehad en kon ik onze wensen (4 personen) kenbaar maken en zou Jacqueline dit in onze privétour verwerken.
En die tour was voor ons alle 4 helemaal geweldig. Jacqueline heeft een prettige, duidelijke stem, ze heeft daarnaast gevoel voor humor en kennis van zaken.
Het is overigens sowieso al heel leuk om door deze prachtige stad te fietsen, maar onder begeleiding met zo'n opgewekte, rustige en enthousiaste dame een absolute aanrader!
En of je nu een wandeling of een fietstour overweegt met deze vrouw.......mijn advies is zeker DOEN!!!!
Hannie

Fam. Dingemans
Putten

Wij hebben als gezin een prachtige fiets tour gemaakt door Den Haag onder de bezielende leiding van gids Jacqueline Alders.
We komen tot de conclusie dat mede door haar enthousiasme we zijn gaan houden van deze stad met allure.
Kortom op stap met Jacqueline is een zeer goede keuze!

Riet van Winkel
Beringen, belgie

Het was een leuke, leerrijke ervaring om te worden begeleid door Jacqueline! En het hartelijke “maatje” was lekker meegenomen...

Steven
Den Bommel

Mooie tocht gemaakt met Jacqueline die veel wist te vertellen over de vele art nouveau en art deco architectuur in Den Haag.

Familie Kemps
Olmen, België

We hebben een fietstoer gedaan door Den Haag. We wisten niet veel van de Nederlandse geschiedenis. Het leuke was dat Jacqueline onze kinderen van 11 en 13 er goed bij wist te betrekken. En ze legde verbanden met de Belgische geschiedenis. Ze hebben meer onthouden van een stad dan na enig ander bezoek. En ze gingen oma en opa vertellen over wat ze gehoord hadden. Ze hadden onthouden: de Willems, het paleis, de stevige koningin uit de oorlog, het Haagse snoepje, de schippersvrouw, het vredespaleis, het hondje en de gekleurde platen op de vijver. We kunnen een rondleiding door Jacqueline zeker aanbevelen. Na 2 uur fietsen kwamen we aan bij de zee waar de kinderen (en wij) nog een mooie namiddag hadden.

Ton en Riet Wijen
Oegstgeest

Wij zijn trouwe bezoekers van den Haag en dachten den Haag al goed te kennen. Tijdens de excursie Willemspark en Archipel, waar wij regelmatig wandelden, kregen wij door de uitleg en verhalen een verrassend nieuwe kijk op deze omgeving. Ons werd gewezen op details en bezienswaardigheden waar wij voorheen klakkeloos aan voorbij liepen. Alle lof voor Jacqueline die op zeer duidelijke en humoristische toon ons wist blijven te boeien. Wij zullen zeer zeker vaker van haar diensten gebruik gaan maken.

Elise en Ingrid
Den Haag

Super leuke wandeling gehad door de wijk Archipel waar onze kinderopvang locatie gevestigd is.
Jacqueline is enthousiast en heeft veel informatie over de geschiedenis van de wijk gegeven, nogmaals veel dank!

Imschoot Christine
Wachtebeke

Wij hebben van onze gids, Jacqueline Alders, een fantastische rondleiding per fiets gekregen in Den Haag. Van bij de eerste contactname tot het einde van de gidsbeurt een zeer fijne begeleiding, zelfs bij het huren van de fietsen. Zij heeft het talent en de kennis om het voor iedereen de volle 2 uur (en zelfs langer) heel aangenaam en interessant te maken.
Meer dan tevreden

Esther Bleijlevens
Herten

Mijn moeder en ik hebben genoten van de 2 uur durende rondleiding door het mooie cultuur historische deel van Den Haag. Onze gids wist veel geschiedkundige zaken te vertellen maar wist het ook luchtig te houden door leuke wetenswaardigen te benoemen over bijvoorbeeld het koningshuis. Bedankt voor de leuke herinnering!
Esther & Roos

P. [Peter] Gorissen
ROTTERDAM

Genietend van een prachtige oranje zon, hebben wij in Den Haag-Scheveningen deze maand onze familiedag gevierd. Onder leuke, sportieve en deskundige leiding van Jacqueline hebben we een speciale fietstoer gedaan. Na een korte wandeling in Scheveningen naar Den Haag centrum waar we langs diverse interessante gebouwen en paleizen werden gegidst. Tijdens de stops vertelde ze beeldend over de historie van de gebouwen en de vorige en huidige [koninklijke] eigenaren. Er werden groepsfoto's gemaakt die deze geslaagde Haagse tour onvergetelijk maken. Niet alleen de oranje zon ook de 'oranje verhalen' maakten onze familiedag bijzonder. Voor een ieder die Den Haag alleen van het beeldscherm of geschiedenisboek kent, is het zeker raadzaam en de moeite waard de ontdekkingstocht onder deskundige leiding van Jacqueline, te laten gidsen.

Miranda
Den Haag

Op 18 juni heb ik meegedaan aan de wandeling Beleef en Bewaar Den Haag, met Jacqueline als gids en Rob als fotograaf. Ik vond het een ontzettend leuke ervaring! Ik ben zowel mijn fotografie-skills als mijn woonplaats nog aan het ontdekken dus deze wandeling was voor mij de perfecte combinatie. Ik heb veel geleerd over deze mooie stad én nieuwe stappen gezet in de fotografie. Jacqueline en Rob zijn allebei heel enthousiast en toegankelijk dus je voelt je gelijk op je gemak. Ik ben blij dat ik deze wandeling gedaan heb en kijk uit naar de volgende route!

Ton van den Bosch
's-Gravendeel

Gisteren de tweede rondleiding gehad van Jacqueline gecombineerd met het maken van foto's samen met Rob Severijnen. Ik vind deze combinatie heel leuk. Je krijgt informatie van Den Haag en wat daar allemaal is gebeurd. Daarnaast wordt je geholpen met het maken van foto's en waar je allemaal op moet letten om een bijzondere foto te maken.
Ik kan iedereen aanbevelen om een keer een rondleiding te doen met Jacqueline. Zij is zeer enthousiast en kan zeer onderhoudend over de geschiedenis van den Haag vertellen.

Jacqueline Karelsen
Den Haag

Zeer interessante rondleiding gehad. Jacqueline Alders heeft een geweldige hoeveelheid kennis en feiten paraat, is een enthousiaste verteller en gaat goed om met de diversiteit in een groep.

Marco Nicolai
Voorburg

Een quiz over Den Haag. Interessant en leuk! Gelukkig wisten we wel een hoop over onze stad Den Haag, maar hebben er zeker ook nog het nodige van opgestoken, op een interactieve manier in een informele sfeer. Dus ook een leuk idee voor mensen van in en om Den Haag.

Chris Castelein
Mannekensvere (B)

Een heel fijne rondleiding op de fiets gekregen van Jacqueline. Ze vertelt ongelooflijk boeiend over haar stad en weet het allemaal in leuke verhalen in te pakken. Zoals ze zelf zegt: druk op het knopje en ze begint te praten 🙂 Maar ook: stel een vraag en ze weet het antwoord en vertelt er gepassioneerd over. Een aanrader!!

Pam Hobbelman
Leiden

Een rondwandeling (ditmaal met de fiets) met Jacqueline door Den Haag is een ware ontdekkingsreis. Heerlijk dat je zo veel weet, Jacqueline, ook over de onverwachte vragen die we je stelden.

Paul en Rita
Edegem (bij Antwerpen)

Wil je Den Haag verkennen? Dan is Jacqueline Alders een zeer goed idee. Zij kan je op een aangename, leerrijke manier door Den Haag gidsen.

Ina Timmerije
Noordijk (Neede)

Het was een leuke, interessante rondleiding door Den Haag.
Jacqueline voelde de groep goed aan en dit maakt het voor iedereen leuk.

M.D. – Gent

Bedankt om ons te willen rondleiden op een gepersonaliseerde manier. Het was niet alleen leerrijk, maar ook heel aangenaam om met u Den Haag kort te verkennen.

HE – Voorschoten

Even een reactie om te laten weten dat ik erg heb genoten van de wandeling die wij met een aantal oud -studentes maakten in het kader van ons tweejaarlijks samenzijn en waarin jij ons op enthousiaste en zeer deskundige wijze wees op allerlei mooie en historische punten in het centrum van Den Haag!
Je deed dat met veel verve en interesse in architectuur en geschiedenis en ik kan dan ook iedereen aanraden zo’n wandeling met jou te boeken om op deze speciale wijze te genieten van Den Haag.

W.O. En J.v.d.H – Den Haag

We hebben met Jacqueline een geweldige wandeling door de stad Den Haag gemaakt. We liepen een mooie route langs Haagse hoogtepunten. Ze vertelde heel veel over de geschiedenis van Den Haag en van Nederland. We waren verrast door de hoeveelheid aparte wetenswaardigheden en anekdotes die zij kent. We hebben erg genoten en het was een boeiende middag. Voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis in het algemeen en die van Den Haag in het bijzonder, raden wij zo 'n uitgebreide stadswandeling door Jacqueline ten zeerste aan.

LvL – Lage Zwaluwe

We maakten met Jacqueline een hartstikke leuke route door Den Haag. Ze weet veel te vertellen op een erg leuke, humoristische manier. Ze weet ook op een prettige manier de aandacht vast te houden, en dat als je met een groeje vriendinnen op stap bent, en je wilt ook nog tegelijk lekker bijkletsen. Helemaal prima dus, echt een aanrader!

MB – Voorschoten

Jacqueline heeft er voor gezorgd dat wij met ons vriendinnengroepje een geweldig leuk uitje in Den Haag hadden. Hoewel we allemaal enige jaren in Den Haag hebben gewoond, zijn we toch nog heel veel nieuws te weten gekomen. En dat op een heel ontspannen en vrolijke manier.
Ik ben vast van plan om nog eens een andere rondleiding bij haar te doen, want dit smaakt naar meer!

Scroll naar top