Stadswandeling Den Haag met gids

Stadswandeling Den Haag met gids, een leuke manier om op uw gemak de stad te bekijken! Ik neem u mee langs bekende en onbekende plekken en gebouwen. Van het Binnenhof langs Paleis Noordeinde naar de Grote Kerk. Langs de statige huizen aan het Lange Voorhout en door de kleine straatjes met originele winkels en gezellige cafeetjes. Of juist door stukken Den Haag die minder bekend zijn. U hoort leuke verhalen over de mensen die in de stad hebben gewoond en gewerkt. Er is zoveel te zien als u tijdens een familie-uitje, groepsuitje of bedrijfsuitje een stadswandeling Den Haag met gids doet. Omdat iedere groep anders is, zorg ik ervoor dat iedere stadswandeling uniek is. U kunt kiezen uit een van de hieronder beschreven thema’s, ik kan ook een route op maat samenstellen.


Stadsgids Jacqueline Alders
Persoonlijk, met humor!

Vraag een stadswandeling aan!
Stadswandeling Den Haag met gids 1
Stadswandeling Den Haag met gids 2
Stadswandeling Den Haag met gids 3

Haagse Hoogtepunten

Het Binnenhof, het Lange Voorhout, Paleis Noordeinde: bekend van radio en televisie. Maar bent u er zelf wel eens (echt) geweest? Hoor het verhaal achter de Haagse iconen.

Meer info

Haagse Topvrouwen

En er zijn in Den Haag heel veel zelfstandige, eigenzinnige en boeiende vrouwen (geweest). U gaat ze ontmoeten tijdens deze bijzondere stadswandeling

Meer info

Den Haag in WOII

Den Haag is sterk geraakt door de Tweede Wereldoorlog. De Duitse bestuursorganisaties vestigden zich in de stad. De Joodse inwoners zijn vervolgd en afgevoerd. U hoort en ziet dit indrukwekkende verhaal.

Meer info

Art Nouveau en Art Deco

Aan het einde van de 19e eeuw kwam een nieuwe kunststroming op gang: de Art Nouveau. In de Haagse binnenstad zijn pareltjes van deze architectuur te bekijken. En ook van de Art Deco, de architectuur die tussen de wereldoorlogen veel werd toegepast.

Meer info

Den Haag voor kinderen

Voor kinderen is het leuk om kennis te maken met de levende historie in Den Haag. En de route van de Glazen Koets op Prinsjesdag te lopen.
Deze wandeling duurt 1 uur en het tarief per persoon is €9,=

Meer info

Kijk omhoog!

U loopt door de stad, u winkelt, u gaat uit .. maar kijkt u wel eens omhoog? Ik nodig u uit uw hoofd in uw nek te leggen en te kijken naar al het moois dat boven ooghoogte te zien is.

Meer info

Haagse Historie

Van hof en dorp: Den Haag is ontstaan als recreatieve voorziening: jachtgebied voor de Graven van Holland. Maar al gauw was het niet alleen spelen, maar ook werken.

Meer info

Poëziewandeling

In en over Den Haag is veel mooie en leuke poëzie geschreven. Ik vertel u over diverse plekken, draag voor en met hulp van de dichters geef ik u een nieuwe kijk op de stad.

Contact

Oranjewandeling

’s Gravenhage was de tuin van de graaf. Daarna kwamen prinsen en prinsessen. Sinds 200 jaar hebben we koningen en koninginnen. Ik leid u langs de plekken waar ze waren en nog steeds zijn

Meer info

Willemspark

Op en rondom het Plein 1813 is veel te genieten. Statige lanen, indrukwekkende panden en monumenten. Een deel van Den Haag met een koninklijke geschiedenis en uitstraling.

Meer info

Hagenaars en hun eten en drinken

Het is fascinerend om te zien hoe we door de eeuwen heen hebben gegeten en gedronken. En te horen hoe technische en maatschappelijke ontwikkelingen ons eetpatroon hebben veranderd. Ook in Den Haag!

Meer info

Archipel

Op en rondom het Bankaplein in de Haagse buurt Archipel is veel te genieten: Statige huizen, hofjes en de echo van Couperus. En met twee prachtige begraafplaatsen.

Meer info

Stadswandeling Den Haag met gids

Voor stadswandeling Den Haag met gids geldt:
Duur: 2 uur | Prijs: €15,= per persoon
Duur: 1,5 uur | Prijs: €13,50 per persoon
Minimaal aantal deelnemers: 6
U kunt ook met minder dan 6 personen wandelen, dan betaalt u wel voor 6.
Het is ook mogelijk om met u een privétour / op maat gemaakt programma af te spreken. Contact