Stadswandeling Den Haag met gids

Stadswandeling Den Haag met gids, een leuke manier om op uw gemak de stad te bekijken! Ik neem u mee langs bekende en onbekende plekken en gebouwen.

Wat gaan we doen?

Van de Hofvijver langs Paleis Noordeinde naar de Grote Kerk. Langs de statige huizen aan het Lange Voorhout en door de kleine straatjes met originele winkels en gezellige cafeetjes. Of juist door stukken Den Haag die minder bekend zijn. U hoort leuke verhalen over de mensen die in de stad hebben gewoond en gewerkt. Er is zoveel te zien als u tijdens een familie-uitje, groepsuitje of bedrijfsuitje een stadswandeling Den Haag met gids doet.

Jacqueline Alders 3

Jacqueline Alders

Uw stadsgids

Voor een informatieve én leuke rondleiding moet u bij mij zijn. U kunt kiezen uit diverse thema’s of we maken een route op maat. Ik houd altijd rekening met wat de deelnemers interesseert. Omdat iedere groep anders is, beleven u en uw gasten Den Haag op een unieke manier! 

Stadswandeling met gids - thema's

Haagse Hoogtepunten

De Hofvijver, het Lange Voorhout, Paleis Noordeinde: bekend van radio en televisie. Maar bent u er zelf wel eens (echt) geweest? Hoor het verhaal achter de Haagse iconen.

Haagse Topvrouwen

En er zijn in Den Haag heel veel zelfstandige, eigenzinnige en boeiende vrouwen (geweest). U gaat ze ontmoeten tijdens deze bijzondere stadswandeling.

Den Haag in WOII

Den Haag is sterk geraakt door de Tweede Wereldoorlog. De Duitse bestuursorganisaties vestigden zich in de stad. De Joodse inwoners zijn vervolgd en afgevoerd. U hoort en ziet dit indrukwekkende verhaal.

Art Nouveau en Art Deco

Aan het einde van de 19e eeuw kwam een nieuwe kunststroming op gang: de Art Nouveau. In de Haagse binnenstad zijn pareltjes van deze architectuur te bekijken. En ook van de Art Deco, de architectuur die tussen de wereldoorlogen veel werd toegepast.

Den Haag voor kinderen

Voor kinderen is het leuk om kennis te maken met de levende historie in Den Haag. En de route van de Glazen Koets op Prinsjesdag te lopen.

Oranjewandeling

’s Gravenhage was de tuin van de graaf. Daarna kwamen prinsen en prinsessen. Sinds 200 jaar hebben we koningen en koninginnen. Ik leid u langs de plekken waar ze waren en nog steeds zijn.

Architectuur

In de stadswandeling Den Haag kunt u genieten van acht eeuwen architectuur. Van de middeleeuwen tot onze eigen tijd, het is allemaal in Den Haag te vinden.

Kijk omhoog!

U loopt door de stad, u winkelt, u gaat uit .. maar kijkt u wel eens omhoog? Ik nodig u uit uw hoofd in uw nek te leggen en te kijken naar al het moois dat boven ooghoogte te zien is.

Hagenaars en hun eten en drinken

Het is fascinerend om te zien hoe we door de eeuwen heen hebben gegeten en gedronken. En te horen hoe technische en maatschappelijke ontwikkelingen ons eetpatroon hebben veranderd. Ook in Den Haag!

Willemspark

Op en rondom het Plein 1813 is veel te genieten. Statige lanen, indrukwekkende panden en monumenten. Een deel van Den Haag met een koninklijke geschiedenis en uitstraling.

Archipel

Op en rondom het Bankaplein in de Haagse buurt Archipel is veel te genieten: Statige huizen, hofjes en de echo van Couperus. En met twee prachtige begraafplaatsen.

Onbekend Den Haag

Het centrum van Den Haag heeft straten en straatjes waar je weinig of misschien wel nooit komt. In het Makerskwartier, Chinatown, de voormalige Joodse Buurt zijn de mooiste verhalen te vertellen en bijzondere gebouwen te bekijken.

Maak het nog leuker

Mijn stadswandelingen en fietstours zijn uitstekend te combineren met een lunch, high tea, borrel of diner in een van de vele gezellige horecagelegenheden in Den Haag en Scheveningen. Ik adviseer u hierbij graag.

Voor stadswandeling Den Haag met gids geldt:

Duur: 2 uur | Prijs: €17,50 per persoon
Duur: 1,5 uur | Prijs: €15,00 per persoon
Minimaal aantal deelnemers: 6
U kunt ook met minder dan 6 personen komen, dan betaalt u wel voor 6.
Het is ook mogelijk om met u een privétour / op maat gemaakt programma af te spreken.

Wat vinden anderen:

Scroll naar top
Ik gids u door Den Haag draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders